Grupul minier australian Macarthur Coal Ltd a anuntat ca discutiile cu cel mai mare producator de otel din lume, Arcelor Mittal, pentru incheierea unei tranzactii, s-au incheiat fara a se ajunge la un acord, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Luna trecuta, Arcelor a platit 604 milioane dolari pentru un pachet de 14,9% in cadrul Macarthur si a purtat discutii cu firma australiana in legatura cu o tranzactie nespecificata.

Macarthur Coal a anuntat ca discutiile "nu au rezultat in nicio propunere pentru o tranzactie".

"Prezenta Arcelor Mittal ca un investitor semnificativ este binevenita si ne vom continua relatia pe termen lung cu Arcelor, ca principal client", a declarat presedintele Macarthur Coal, Keith De Lacysaid.

Potrivit analistilor, existau numeroase asteptari in piata ca Arcelor sa inainteze o oferta de preluare totala a Macarthur, ceea ce a facut ca actiunile grupului australian sa se aprecieze la un nivel record in ultima luna.

Fondatorul si principalul actionar al Macarthur, Ken Talbot, a renuntat luni la functia detinuta in cadrul consiliului, miscare interpretata ca una ce aduce compania, in valoare de 4,2 miliarde dolari, mai aproape de o posibila vanzare.

Macarthur, ce furnizeaza peste o treime din carbunele pulverizat folosit pe plan mondial de grupurile siderurgice, detine 73,3% din cele doua mine din estul Australiei, capabile sa produca aproximativ 6,5 milioane tone de carbune anual.

ArcelorMittal, ce acopera aproximativ 10% din productia mondiala de otel, are o capitalizare de piata de aproape 90 miliarde euro (139,1 miliarde dolari), iar titlurile sale au crescut cu peste 65% in cursul ultimului an. De la crearea sa, compania a continuat cursa de consolidare, efectuand investitii considerabile si achizitii in regiuni in curs de dezvolare precum Senegal, India, Rusia si China.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri