Producatorul american de medicamente, Barr Pharmaceuticals Inc a anuntat ca a semnat un acord cu compania farmaceutica germana Bayer AG, pentru a vinde versiunea generica a contraceptivelor Yasmin inainte de 1 iulie, scrie presa internationala.
In plus, Barr a anuntat ca va produce o alta versiune generica pentru contraceptive Bayer, de la 1 iulie 2011. Pentru ambele produse, Barr va vinde “autorizatia generica” ceea ce inseamna o licenta excusiva de vanzare a medicamentelor in Statele Unite. De asemenea Bayer va furniza pastile generice pentru Barr. Sub termenii stabiliti,

Barr va plati companiei Bayer o parte din veniturile obtinute din vanzarea de Yasmin si Yaz.

In martie, Curtea Federala din New Jersey a incadrat brevetul produsului drept invalid, mutand data lansari mai devreme decat era programata. Bayer a declarat ca va continua sa fac recurs la decizie. Daca Bayer va castiga, Barr va vinde Yasmin in continuare, dar va plati un procent mai mare din venituri catre Bayer. Yasmin a avut vanzari anuale de 575 milioane de dolari in timp ce Yaz a avut vanzari de 384 milioade dolari pentru ultimul an.

In luna aprilie, Bayer a anuntat o crestere cu 9% a profitului operational din primul trimestru datorita contraceptivelor, medicamentelor pentru screloza multipla si produselor folosite in agricultura, cum ar fi insecticide si produse pentru combaterea ciupercilor. Castigurile din primul trimestru au ajuns la 1,5 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri