MasterCard, a doua retea de carti de credit din lume, a aratat, miercuri, ca va plati pana la 1,8 miliarde de dolari pentru a pune capat unui proces antitrust cu American Express, relateaza Reuters.
Procesul a fost intentat in 2004, de American Express, impotriva MasterCard, Visa si opt banci, pe motiv ca practicile anticompetitie ale companiilor au impiedicat 20.000 de banci din Statele Unite sa foloseasca cartile de credit ale American Express.

Reprezentantii MasterCard au spus ca, dupa impozitare, valoarea tranzactiei este estimata la aproape 1 miliard de dolari.

MasterCard a fost de acord sa faca 12 plati trimestriale catre American Express, fiecare in valoare de 150 milioane dolari, cu incepere din al treilea trimestru.

In noiembrie, Visa a acceptat sa plateasca American Express o suma de aproape 2,1 miliarde dolari, in cadrul unei tranzactii care, combinata cu alte plati, ar putea aduce American Express pana la 2,25 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri