Compania aeriana Air France a anuntat oficial ruptura negocierilor cu Alitalia, dupa esecul preluarii companiei aeriene italiene, a anuntat ministrul italian al economiei, Giulio Tremonti, citat de agentia Ansa, preluata de AFP.
"Nu este vorba despre o actiune legala, ci de o comunicare oficiala despre ruptura negocierilor si a evaluarilor care au urmat cu privire la viitorul industrial al companiei Alitalia", a precizat oficialul italian, raspunzand la intrebarea unui deputat.

Alitalia, aflata in pragul falimentului, a anuntat astazi ca va trebui sa recurga la o recapitalizare inainte de a cauta un partener international pentru a forma o alianta, conform presedintelui grupului italian, Aristide Police, citat de AFP.

Intesa Sanpaolo, banca ce consiliaza relansarea privatizarii companiei nationale, "lucreaza intens pentru a elabora un plan industrial durabil", a declarat Police, citat de agentia de presa Ansa.

"Este un plan ce prevede intrarea de capital nou si relansarea prin intermediul unei recapitalizari. Vom cauta apoi sa intarim noile perteneriate internationale sau pe cele deja existente", a declarat Police.

Police, presedinte al Alitalia de la inceputul lunii aprilie, a estimat, printre altele, ca grupul va vrebui sa aiba o idee clara asupra perspectivelor pana la sfarsitul lunii iulie.

Cotidianul italian Il Messaggero arata saptamana trecuta ca Alitalia a anuntat pierderi de 3 milioane de euro pe zi din cauza cresterii record a pretului petrolului si a scaderii veniturilor.

Compania a raportat pierderi de 2 milioane de euro, in primul trimestru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri