UniCredit, al patrulea grup bancar din Europa, vrea sa concedieze cateva mii de angajati in vestul Europei si sa faca angajari in Europa de Est, unde vrea sa se extinda, au declarat miercuri, pentru Reuters, surse avizate.
Banca italiana isi va prezenta planurile strategice joi, la Viena.

Diviziile bancii din Italia si Germania - unde UniCredit a cumparat banca HVB in 2005 - vor fi cele mai afectate de concedieri, potrivit surselor citate de Reuters.

UniCredit, care detine in Italia a doua retea de unitati dupa Intesa Sanpaolo, va da joi mai multe detalii cu privire la concedieri, au adaugat sursele citate de Reuters.

Directorul executiv al bancii, Alessandro Profumo, a spus ca UniCredit vrea sa creasca pe piata Europei Centrale si de Est, unde este deja cea mai mare banca. Europa Centrala si de Est genereaza circa 10% din profiturile grupului bancar italian.

In Romania, UniCredit este prezenta pe piata bancara prin Unicredit Tiriac Bank, detinuta de subsidiara sa austriaca Bank Austria Creditanstalt (BA-CA). Grupul este prezent in Romania si prin UniCredit Leasing Corporation IFN, CA-IB Romania, UniCredit Insurance Brokers, Pioneer Asset Management SAI, UniCredit Leasing Fleet Management si HVB Banca Pentru Locuinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri