Dolarul s-a depreciat ieri pana la un nivel minim al ultimelor trei saptamani fata de un cos de valute, extinzand pierderile sedintei anterioare, dupa ce un comunicat al Federal Reserve (Fed) a micsorat asteptarile privitoare la o eventuala inasprire a politicii monetare in SUA, scrie Reuters.
Euro s-a apreciat fata de dolar cu 0,2%, pana la un nivel de 1,5703 dolari/euro, dupa ce atinsese un nivel maxim al ultimelor doua saptamani, de 1,5726 dolari/euro.

Moneda unica europeana s-a apreciat pana la un nivel record fata de yen, dupa ce oficiali ai Bancii Centrale Europene (BCE) au avertizat miercuri cu privire la riscurile legate de accentuarea inflatiei, consolidand asteptarile jucatorilor de pe piata ca BCE va urca dobanda sa de politica monetara la sedinta de saptamana viitoare, in pofida statisticilor slabe pentru cresterea economica a zonei euro.

Federal Reserve, banca centrala americana, a mentinut miercuri dobanda cheie la 2%, miscare prin care pune capat unei serii de decizii consecutive de relaxare a politcii monetare, luate pentru a proteja economia de efectele crizei imobiliare si de pe pietele de credit.

Bancherii centrali americani au aratat ca sunt ingrijorati din cauza inflatiei, in comunicatul de politica monetara, dar au precizat ca estimeaza ca presiunile preturilor sa se tempereze spre finalul anului.

"Comunicatul Fed nu a fost considerat ca avand un ton pe atat de radical pe cat se asteptasera unii dintre jucatorii de pe piata, motiv pentru care se depreciaza dolarul", a comentat, pentru Reuters, un strateg pentru piete valutare de la Standard Chartered, Robert Minikin.

Fata de yen, dolarul a stagnat la cotatia de 107,74 yeni/dolar, iar euro s-a apreciat cu 0,1% pana la 169,20 yeni/euro, dupa ce inregistrase un nivel record de 169,45 yeni/euro, potrivit statisticilor Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri