Finala Campionatului European de fotbal, in care s-au intalnit aseara, Germania si Spania, valoreaza peste 300 de milioane de euro, castigul Spaniei, care a obtinut trofeul, fiind de 113-114 milioane euro, conform sponsorului oficial al competitiei, MasterCard.
Noua campioana a Europei, Spania, a castigat peste 114 milioane de euro, indicator plasat la 113 milioane euro in cazul in care victoria ar fi apartinut Germaniei, se arata intr-un studiu al MasterCard.

De asemenea, se preconizeaza ca si echipa infranta, Germania, va obtine o suma semnificativa - 59 milioane de euro, ca urmare a meciului de pe sadionul Ernst Happel din Viena.

In total, se estimeaza ca in bugetul Austriei si Elvetiei au intrat 470 de milioane de euro ca urmare a organizarii Campionatului European de Fotbal, conform MasterCard.

Germania si Spania vor beneficia pe termen scurt si lung de influentele pozitive pe care ambele finaliste le vor resimti privind castigurile in bani, contractele de sponsorizare, drepturile de transmitere televizata, cresterile vanzarilor de bilete pentru meciurile de fotbal. In plus, turismul va fi influentat pozitiv, iar in Spania, tara castigatoare, increderea consumatorilor va cunoaste o crestere.

Luand in considerare doar premiile in bani, Spania va obtine o suma totala de 23 de milioane de euro in urma castigarii tuturor meciurilor de la Euro, iar pentru Germania suma ar fi fost cu un milion mai redusa, din cauza ca echipa a pierdut puncte in meciul din grupe disputat in fata Croatiei.

Daca Spania ar fi pierdut finala, echipa ar fi incasat un premiu in bani in valoare de 20 de milioane de euro, pe cand Germania va incasa 19 milioane de euro in urma esecului.

Oricum, doar prin participarea la finala, fiecare din cele doua echipe va cunoaste un avant economic, castigand peste 90 de milioane de euro sau 40 de milioane, pentru invinsa finalei, potrivit studiului MasterCard.

Viena, orasul unde s-a disputat finala, poate sa inregistreze, de asemenea, venituri de peste 100 de milioane de euro doar din acest meci. Castigurile pe termen scurt provin din vanzarile inregistrate la mancare si bauturi si din costurile de cazare. Se preconizeaza ca aceste castiguri sa atinga 65 de milioane de euro, iar beneficiile pe termen lung constau intr-o crestere a numarului de turisti in capitala austriaca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri