Dolarul SUA a atins la finele saptamanii trecute cel mai ridicat nivel din ultimul an in raport cu moneda unica europeana, in urma majorarii de catre banca centrala a Statelor Unite a ratei dobanzii de referinta, iar analistii au apreciat ca aceasta masura a bancii centrale va fi urmata de altele, informeaza Mediafax. Moneda europeana a fost cotata in cadrul sedintei de tranzactionare de vineri la 1,1971 dolari, cu un procent mai putin. Nivelul dobanzii de referinta din Statele Unite a reprezentat principala influenta pentru piata valutara. Rezerva Federala a SUA a majorat rata dobanzii de referinta cu 0,25 puncte, pana la 3,25%, aceasta fiind a noua interventie in crestere din ultimul an. In plus, institutia a indicat ca va continua aceasta politica, intr-un ritm "moderat". Dolarul a crescut si in raport cu yenul japonez, avansul in acest caz fiind de 0,7%, pana la 111,59 yeni, dupa un maxim de 111,67 yeni. Si lira sterlina a pierdut, la randul sau, un procent in raport cu dolarul american, pana la 1,7723 dolari.

Moneda europeana si lira sterlina au fost afectate si de incertitudinile de ordin politic din Germania. Astfel, dolarul a atins vineri cel mai inalt nivel din ultimele 11 luni in raport cu lira sterlina, cel mai ridicat din ultimele opt luni fata de dolarul neo-zeelandez si din ultimele 13 luni in raport cu francul elvetian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri