Compania energetica germana E.ON a inceput constructia a doua turbine de 400 megawati la o centrala electrica din Rusia, care va fi cea mai mare din lume la terminarea constructiei, arata un comunicat al companiei de utilitati.
Constructia face parte dintr-un program de investitii de 76 miliarde ruble (3,29 miliarde dolari) pe care E.ON vrea sa le faca pana la sfarsitul lui 2011 la compania pe care a cumparat-o in Rusia, OGK-4.

Constructia celor doua turbine va costa 19 miliarde ruble (821,8 milioane dolari) si este facuta de compania General Electric, in parteneriat cu firma turceasca de inginerie Gama.

Dupa terminarea proiectului, capacitatea totala a centralei electrice Surgut Nr.2 va fi de 5,6 gigawati, au spus reprezentantii OGK-4.

Centrala este amplasata in regiunea Kanti-Mansiisk, bogata in petrol, iar in Surgut se afla sediul Surgutneftegas, a patra companie petroliera din Rusia.

"Acesta este un spatiu in care este foarte important sa construim noi capacitati", a spus directorul general al OGK-4, Andrei Kitasiov.

Firmele de productie si distributie a energiei electrice din Rusia vor sa investeasca in infrastructura 100 miliarde dolari in urmatorii ani, o parte importanta din cadrul unui plan de investitii de 1.000 miliarde dolari in proiecte de infrastructura, in urmatorii zece ani.

Spre deosebire de principalii sai concurenti din sectorul de energie electrica din Rusia, E.On nu vrea sa integreze pe verticala productia de electricitate si activele de furnizare si transport, dar se concentreaza asupra productiei de electricitate.

"Am studiat chestiunea integrarii pe verticala si am decis sa nu ne miscam in aceasta directie", a spus directorul de dezvoltare al E.ON Russia Power, una dintre unitatile din Rusia ale companiei.

Cei mai mari concurenti ai E.ON din Rusia, Integrated Energy Systems, vehiculul de investitii al miliardarului Victor Vekselberg si cea mai mare companie de gaze naturale din lume, Gazprom, au anuntat ca vor sa isi consolideze activitatea de productie de electricitate, de distributie si reteaua de unitati de vanzare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri