Compania ceha CEZ si grupul de petrol si gaze MOL au infiintat o companie mixta, cu un capital de 8,3 milioane de euro, in vederea construirii de centrale energetice in Europa Centrala, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Tarile vizate sunt Ungaria, Croatia, Slovacia si Slovenia, primul proiect constand in construirea unor centrale electrice cu o capacitate de 800 megawati la rafinariile MOL din Bratislava si Szazhalombatta, in Ungaria, la pretul total de 1,4 miliarde euro.

CEZ a cumparat anul trecut 7% din actiunile companiei ungare MOL si a semnat un parteneriat pentru construirea de centrale electrice in regiune.

Achizitionarea titlurilor s-a incheiat in ianuarie, insa atunci cele doua companii nu anuntasera intentiile de cooperare in domeniul energetic.

Cumpararea a 7% din actiunile companiei ungare arata eforturile depuse de MOL pentru a evita preluarea de catre compania austriaca OMV. CEZ este cea mai mare companie din centrul Europei si are o capitalizare de piata de 45 miliarde dolari.

Compania ceha este prezenta pe piata romaneasca prin subsidiara CEZ Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri