Grupul financiar PPF planuieste sa retraga oferta facuta poducatorului ceh de medicamente Zentiva pentru a evita un razboi al ofertelor cu compania franceza Sanofi-Avensis, potrivit reprezentantilor PPF.
Oferta PPF de 950 de coroane cehesti/actiune (41,2 euro/actiune) a starnit o contraoferta din partea actionarului majoritar al Zentiva, Sanofi - Avensis, care a oferit 1,050 de coroane cehesti/actiune (45,6 euro/actiune), suma totala ridicandu-se la 40,04 miliarde coaroane cehesti (1,73 miliarde de euro).

"Grupul PPF nu doreste sa ia parte la un razboi al ofertelor impotriva Sanofi-Avensis", a aratat PPF.

"Decizia a fost influentata de unele indoieli asupra valorii reale a companiei si de actiunile recente ale managementului grupului Zentiva", a adaugat PPF.

Preluarea Zentiva ar implica si mai mult compania Sanofi in productia de medicamente generice, piata acaparata in mod obisnuit de marile companii farmaceutice, dar care este privita, acum, cu mai mare interes de investitori, datorita potentialului ridicat pe care il prezinta pentru pietele emergente.

Actiunile companiei Zentiva s-au depreciat cu 5,5 % dupa anunt, la 1.065 coroane cehesti (46,2 euro).

"Se pare ca manevra PPF are rezonanta asupra jucatorilor care au crescut pretul in speranta unui razboi al licitatiilor", a declarat Vladimira Urbankova, analist in cadrul bincii austriace Erste Bank.

Zentiva a estimat o crestere cu 32 % a profitului in prima jumatate a anului, la 8,9 miliarde de coroane (386,6 milioane de euro), pe fondul achizitiei unei divizii turcesti. Rezultatele finale vor fi facute publice pe data de 4 august.

Compania ceha Zentiva este prezenta in Romania, unde detine pachetul majoritar al fostei companii Sicomed. Tranzactia a avut loc in toamna anului 2005.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri