Pretul petrolului a scazut pana la un nou nivel minim al ultimelor trei luni, dupa publicarea statisticilor oficiale care au indicat o crestere peste asteptari a stocurilor de petrol si de produse distilate din SUA, cel mai mare consumator de energie din lume, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Petrolul tranzactionat pe piata americana s-a ieftinit cu 1,69 dolari, pana la 117,48 dolari/baril, dupa ce atinsese un minim de 117,11 dolari/baril in timpul sedintei, pret cu 30 dolari sub nivelul record de 147,27 doalri/baril atins in 11 iulie. Petrolul Brent, tranzactionat pe piata londoneza, s-a ieftinit cu 1,66 dolari, pana la 116,04 dolari/baril.

Administratia americana pentru informatii din energie (EIA) a raportat o crestere cu 1,7 milioane de barili a stocurilor de petrol din SUA saptamana trecuta, pana la 296,9 milioane barili, in contextul in care analistii estimau ca rezervele americane vor creste cu doar 300.000 de barili.

Stocurile de benzina au scazut, in aceeasi perioada, cu 4,4 milioane de barili, pana la 209,2 milioane de barili, peste estimari, care indicau o scadere cu doar 1,2 milioane de barili.

"Statisticile EIA, care arata o crestere a stocurilor de petrol, sustin o ieftinire a titeiului, dar statisticile pentru rezervele de benzina sustin o scumpire", a spus analistul Phil Flynn, de la compania Alaron Trading din Chicago.

"Statisticile indica totodata si ca scaderea stocurilor de benzina a fost determinata de o diminuare a importurilor", a adaugat Flynn.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri