Allianz Group a afisat, astazi, un profit net de 1,5 miliarde euro pentru al doilea trimestru, in scadere cu 28% fata de perioada similara din 2007, cand profitul atingea 2,1 miliarde euro, din cauza conditiilor dificile din piata, care au afectat negativ castigurile.
Veniturile totale au scazut la 22 miliarde euro de la 24,3 miliarde euro in perioada similara din 2007. Profitul operational a scazut cu 36%, la 2,1 miliarde euro de la 3,3 miliarde euro, cat era in al doilea trimestru al anului trecut.

In prima jumatate a acestui an, Allianz Group a inregistrat un profit net de 2,7 miliarde euro si un profit operational de 4 miliarde euro.

Castigurile pe actiune au scazut cu 29,1% la 3,44 euro, in al doilea trimestru, de la nivelul de 4,85 euro inregistrat in perioada similara a anului precedent.

"Mediul de afaceri dificil a exercitat presiuni asupra rezultatelor din al doilea trimestru. Cu toate acestea, fundamentele afacerii raman solide si am putut inregistra o performanta puternica", a declarat directorul executiv Allianz SE, Michael Diekmann.

Criza din pietele de capital a afectat grav evolutia veniturilor din divizia asigurarilor de viata si in special produsele de asigurari de tip unit-linked. Cu toate acestea, profitul operational al diviziei de asigurari si administrare a activelor s-a dovedit solid in al doilea trimestru din 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri