Excedentul comercial al Chinei a inregistrat o scadere anuala de 9,6% in intervalul ianuarie-iulie din 2008, pana la 123,72 miliarde dolari, au anuntat reprezentanti oficiali chinezi.
Reducerea excedentului comercial s-a temperat comparativ cu primele sase luni ale anului, cand a scazut cu aproape 12% fata de 2007. Exporturile Chinei sunt afectate de deteriorarea mediului economic de pe pietele americane si de apreceierea yuanului.

Exporturile chinezesti au sporit cu 22,6%, in timp ce importurile au crescut cu 31%, scrie AFP, citat de NewsIn.

In luna iulie, excedentul comercial al Chinei a fost de 25,28 miliarde dolari, cu circa 900 milioane dolari mai putin decat in a saptea luna a anului trecut, conform agentiei de presa China Noua. Cu toate acestea, excedentul comercial din luna iulie a depasit media estimarilor analistilor, de 20,3 miliarde dolari.

In iulie, "cresterea exporturilor a fost usor peste asteptari", a precizat un economist din cadrul Standard Chartered, Stephen Green.

"Chiar daca ne asteptam la o continuare a scaderii, cererea pentru produsele de export chineze este in continuare remarcabila", a spus acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri