Guvernul Germaniei a aprobat, astazi, adoptarea unui set de legi care previne cumpararea companiile nationale de catre investitorii straini, in special de catre fondurile suverane de investitii (SWF), care ar putea avea influenta politica, a declarat un reprezentant guvernamental, citat de Reuters.
Conform noilor legi, guvernul va avea drept de veto asupra achizitiilor ce depasesc 25% in cadrul companiilor autohtone, care ar putea afecta securitatea Germaniei, in cazul in care investitorii nu provin din statele Uniunii Europene sau din Asociatia Europeana a Liberului Schimb (EFTA).

Noile reglementari, care opresc cele mai mari fonduri suverane de investitii din Rusia, China sau zona Golfului Persic sa obtina avantaje strategice in sectoare-cheie, completeaza cadrul legislativ deja existent, care viza doar sectorul industrial. Fondurile suverane de investitii (SWF) detin active estimate la 3.000 miliarde dolari, la nivel global, informeaza NewsIn.

Economistii si reprezentantii unor grupuri industriale se tem ca masurile luate de guvernul german ar putea fi interpretate ca protectionism economic, ceea ce ar indeparta investitorii straini. Executivul a dat asigurari insa ca va interveni doar in cazuri exceptionale.

Ministerul economiei va putea evalua investitiile pe o perioada de trei luni din momentul finalizarii tranzactiei sau de la anuntarea publica a intentiei de preluare, avand la dispozitie 2 luni pentru exercitarea dreptului de veto.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri