Deutsche Bahn, compania feroviara germana de stat, a anuntat descoperirea unei fraude in contabilitate de zeci de milioane de euro, la divizia Schenker din Belgia, care nu va afecta insa listarea unei parti dintre actiunile diviziei sale de logistica, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
"S-au descoperit acte false ce ascund o frauda de cateva zeci de milioane de euro", a anuntat, vineri, un purtator de cuvant al Deutsche Bahn, precizand ca firma a cerut explicatii din partea conducerii diviziei belgiene.

Surse din interiorul companieie au spus ca estimarile initiale ale fraudei se ridica la aproximativ 40-50 milioane euro (59-74 milioane dolari), pierderile fiind ascunse in decursul mai multor ani.

Directorul financiar al Schenker Deutschland, responsabil si pentru divizia belgiana, va parasi compania la sfarsitul acestei luni.

Deutsche Bahn a dat asigurari ca frauda nu va afecta departamentul DB Mobility Logistics, ce urmeaza a fi privatizat in ciuda conditiilor instabile de pe piata. Privatizarea DB Mobility Logistics va fi cea mai mare listare de pe piata germana de capital, din ultimii opt ani.

Guvernul va vine aproximativ 24,9% din DB Mobility Logistics, listarea companiei la bursa fiind prevazuta la sfarsitul lunii octobrie sau inceputul lui noiembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri