E.ON., unul din principalii distribuitori de energie din Bulgaria, a anuntat ca aproximativ 170 de locuri de munca din Bulgaria vor fi reduse, in contextul in care preturile la electricitate in aceasta tara nu sunt suficient de ridicate pentru a acoperi costurile.
Ceilalti mari jucatori de pe piata din Bulgaria, compania ceha CEZ si cea austriaca EVN, au anuntat de asemenea ca vor opera reduceri de personal, arata Reuters, citat de NewsIn.

Luna trecuta, regulatorul de energie din Bulgaria a crescut preturile in medie cu 14%, pe fondul cresterii globale a costurilor energetice. Dar companiile distribuitoare sustin ca nivelul preturilor nu este suficient de ridicat pentru a le permite sa investeasca in amenajari si modernizari.

E.ON. si CEZ au actionat in judecata autoritatile bulgare din sectorul energetic.

E.ON., compania ce furnizeaza servicii de electricitate in nord-estul Bulgariei, a anuntat ca noile preturi la vanzarea cu amanuntul, intrate in vigoare pe 1 iulie, exercita o presiune financiara enorma asupra companiei.

Pretul energiei este un subiect sensibil din punct de vedere politic in cele mai multe tari din Europa centrala si de est, care nu au renuntat la mostenirea comunista a controlului preturilor la energie de catre stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri