Preluarea British Energy de catre Electricite de France (EDF) ramane optiunea preferata a guvernului britanic, arata un articol publicat luni de Financial Times.
Cotidianul precizeaza ca ministrul energiei, Malcolm Wicks, a spus ca un acord cu EDF este "cea mai buna solutie", adaugand ca "suntem de parere ca este o legatura naturala".

Guvernul britanic, care detine aproximativ 35% din British Energy, a dat in ianuarie unda verde construirii de noi centrale nucleare, pentru a ajuta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon si pentru a reduce dependenta de importurile de energie, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Acest fapt a starnit interesul pentru preluarea British Energy, care nu are expertiza necesara construirii unor noi centrale, insa ale carei terenuri, apropiate centralelor deja existente, sunt privite ca cele mai indicate pentru noi constructii.

In weekend, cotidianul Sunday Telegraph a anuntat ca Invesco, cel mai mare investitor in cadrul British Energy, doreste ca grupul sa fuzioneze cu compania energetica Centrica Plc, si apoi "sa puna bazele unei companii mixte cu EDF, pentru a construi centrale nucleare in Marea Britanie".

Pe 4 august, Centrica a anuntat ca ar putea relua planurile de fuziune cu British Energy, dupa ce oferta inaintata de grupul energetic francez EDF, in valoare de 12 milioane lire sterline, a esuat
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri