O investitie de 200 milioane euro pe care firma indiana Apollo Tyres si-o planificase in orasul Gyongyos din Ungaria a fost anulata, deoarece investitorul nu se simte dorit in zona, dupa ce un referendum privind investitia a fost anuntat in localitatea ungara, arata portalul economic Portfolio.hu.
Compania indiana a ales initial Ungaria pentru investitie, statul ungar promitand subventii de cel putin 1 miliarde de forinti (peste 4 milioane euro). Noua fabrica, programata sa intre in functiune in iunie 2009, urma sa aiba o capacitate de 7 milioane de anvelope pe an si ar fi creat 900 de locuri de munca.

Insa Apollo Tyres a decis saptamana trecuta sa nu mai faca fabrica la Gyongyos, oras in nordul Ungariei, si a inceput sa caute alt amplasament, in Ungaria sau in alta parte, potrivit Portfolio.hu.

Motivul principal al schimbarii de atitudine este perceptia indienilor ca nu sunt doriti in Gyongyos, dupa ce a fost anuntat un referendum local care sa arate daca populatia vrea sau nu aceasta investitie, informeaza NewsIn.

Totusi, in ciuda acestor factori subiectivi, fabrica ar putea inca fi realizata in orasul maghiar ales initial, un misterios "important oficial" anuntand ca Gyongyos nu a iesit din carti pentru investitia indiana, arata Portfolio.

Vineri, un purtator de cuvant al agentiei slovace pentru investitii a declarat portalului de stiri ungar index.hu ca Slovacia ar putea atrage investitia indiana.

"As vrea si eu sa stiu", a fost raspunsul unui oficial de la agentia ungara pentru investitii, intrebat despre ce ar putea oferi Slovacia si ce alt oras ar putea fi ales pentru investitia indienilor de la Apollo, mai arata Portfolio.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri