Altria Group Inc, unul dintre cei mai mari producatori de tigari din lume, a anuntat ca va cumpara compania UST pentru suma de 10,4 miliarde dolari, ca urmare a unui proiect ce va combina marca de tigari Marlboro cu produsele Skoal si Copenhagen.
Altria va plati actionarilor UST 69,50 dolari/actiune si va aloca de asemenea aproximativ 1,3 miliarde dolari pentru achizitionarea celui mai mare producator de tabac de pe piata din Statele Unite, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Suma reprezinta o prima de 29% din pretul de inchidere de joi, al actiunilor UST, cu o zi inaintea publicarii de catre cotidianul New York Times a unei stiri ce atesta posibilitatea semnarii unui contract de catre ambele parti.

UST, care detine de asemenea Ste. Michelle Wine Estates, unul dintre primii zece producatori de vinuri din Statele Unite, a fost privita timp indelungat drept o posibila tinta de achizitionare din partea companiei Altria.

UST controleaza aproximativ 58% din piata americana de tutun in ultimele 26 de saptamani incheiate pe 14 iunie, potrivit unui raport asupra castigurilor publicat intr-un comunicat al companiei.

Dar divizia sa de baza a fost afectat de catre scaderea pretului benzinei si de o economie americana slaba.

Pentru a finanta tranzactia, Altria a redus suma destinata rascumpararii actiunilor la 4 miliarde dolari, in urmatorii trei ani, fata de nivelul actual de 7,5 miliarde dolari, alocati pentru doi ani.

Altria a primit finantare de 7 miliarde dolari din partea companiilor Goldman Sachs & Co si J.P. Morgan, pentru incheierea afacerii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri