Atentia investitorilor de pe Wall Street va fi indreptata in aceasta saptamana asupra rezultatelor financiare pe care le vor prezenta peste 100 de companii dar, mai ales, catre declaratia pe care o va face joi presedintele Rezervei Federale, Alan Greenspan, in fata Congresului. Dintre cele 500 de companii care intra in componenta indicelui Standard & Poor\'s 500, 137 isi vor prezenta in aceasta saptamana rezultatele obtinute in cel de-al doilea trimestru al anului.
Rezultatele peste asteptari ale mai multor companii, intre care Apple Computer si Genentech Inc., au ajutat bursa din New York sa urce trei saptamani la rand. Indicele Standard & Poor's 500 a terminat saptamana trecuta la cea mai mare valoare din ultimii 4 ani, iar Nasdaq Composite a atins la finalul sedintei de tranzactionare de vineri cea mai mare valoare din 2005. Indicele Russell 2000, format din companii mai mici listate la bursa din New York, a atins cea mai mare valoare din istorie, 2757,10 puncte, semn ca investitorii au incredere si in emitentii mai mici.

"Vom fi atenti cum intra in scena companii ca IBM si Citigroup. Liderii pietei vor da tonul pentru evolutia acesteia", este de parere Frederic Dickson, de la D.A. Davidson & Co. "Investitorii spera ca rezultatele financiare sa fie mai bune decat cele previzionate si sunt gata sa reactioneze la vesti pozitive."

Saptamana trecuta a adus o crestere de 1,8% pentru Dow Jones Industrials, 1,3% pentru Standard & Poor's 500 si 2,1% pentru Nasdaq Composite, cei trei indici reprezentativi pentru piata de capital americana ajungand la valorile de 10.634,83, 1.227,92 respectiv 2.156,78 puncte.

Celalalt eveniment important din aceasta saptamana va fi declaratia pe care Alan Greenspan, presedintele Fed, o va avea in fata Congresului. Greenspan va aborda doua subiecte de interes pentru investitorii de pe piata de capital si de pe cea valutara, si anume politica viitoare de dobanzi a Fed si estimarile privind cresterea economica.

"Cred ca investitorii ar trebui sa fie atenti in primul rand la Greenspan", spune Edward Hemmelgarn, de la Saker Investments. "Increderea va creste daca se va observa ca Fed este pe cale sa stopeze cresterea ratei dobanzii de referinta", adauga el.

Nu toti analistii sunt insa de aceeasi parere. Frederic Dickson afirma ca "Greenspan nu va spune nimic din ceea ce investitorii nu stiu. Nu le va spune cand are de gand banca centrala sa opreasca seria cresterilor dobanzii de referinta."

Chiar si asa, exista un lucru cu care toti analistii sunt de acord. Comentariile pe care le va face presedintele Federal Reserve, mai ales cele legate de petrol, inflatie si cresterea economica, vor capta atentia.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri