Un grup de supermarket-uri si lanturi de magazine universale au actionat in Justitie compania Visa International si divizia sa Visa SUA, sub acuzatia de fixare a preturilor, ingradirea concurentei si impiedicarea firmelor sa negocieze comisioane mai scazute, transmite Mediafax.
In cadrul actiunii juridice intentate la New York, companiile sustin ca restrictiile impuse de Visa i-au permis sa practice tarife care au fost "umflate artificial". "Visa se afla intr-o cursa nesfarsita pentru obtinerea unor venituri ridicate de la comercianti", sustin companiile. Miza este foarte ridicata deoarece consumatorii recurg din ce in ce mai mult la plata cu cardul, chiar si pentru cumparaturile de valoare mica. Printre firmele implicate se numara Albertsons, Kroger, Safeway si Ahold USA, divizie a grupului olandez Ahold, ca si magazinele universale Walgreen Co. WAG.N, si Eckerd Corp, parte a grupului Jean Coutu Group, si Maxi Drug. Companiile solicita plata de daune, incepand din 1 ianuarie 2004. In prezent, comerciantii platesc taxe bancilor emitente pentru a primi plati provenite din tranzactiile cu carduri. Actiunea juridica sustine ca daca vor fi eliminate restrictiile Visa, comerciantii ar putea negocia direct cu bancile.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri