American International Group (AIG) a cerut bancii centrale americane – Federal Reserve – o finantare pe termen scurt de 40 miliarde dolari, in incercarea de a evita o scadere a ratingurilor. Guvernatorul New York-ului, David Paterson, a spus ca, impreuna cu alti oficiali, a ajuns la un acord cu American International Group (AIG) prin care permite companiei sa acceseze 20 miliarde dolari din capitalul sau propriu, pentru a pune capat unei crize de lichiditati.
Robert Willumstad, directorul executiv al AIG, a cerut sprijin financiar din partea Federal Reserve, conform publicatiilor Times, Wall Street Journal si canalului de stiri CNBC. Agentiile de rating au amenintat ca vor cobori ratingul acordat asiguratorului AIG, a anuntat cotidianul New York Times, citat de NewsIn.

Oficialii AIG nu au comentat afirmatiile. Compania, care a pierdut recent pozitie de cel mai mare asigurator din lume, a incercat sa pune la punct un plan strategic de urgenta dupa ce atiunile sale s-au depreciat, saptamana trecuta, cu aproape 50%, pe fondul ingrijorari legate de o posibila criza de lichiditati.

AIG s-a aflat in negocieri cu mai multe companii, printre care si oficiali ai Departamentului de Aigurari din New York si companii cu capital privat, pentru cautarea de noi modalitati prin care ar putea obtine capital nou si sa protejeze detinatorii de polite de asigurari.

Fostul director executiv al AIG, Maurice "Hank" Greenberg, care s-a aflat in fruntea companiei pentru aproape patru decenii, nu a fost implicat in discutii, a declarat purtatorul sau de cuvant, Glen Rochkind.

AIG, care a suferit pierderi in valoare de 18 miliarde dolari in ultimele trei trimestre, a trebuit sa ia rapid masuri dupa ce agentia de evaluare Standard and Poor's a anuntat, vineri, ca va micsora ratingul acordat asiguratorului.

In conformitate cu planul, AIG va putea transfera fonduri de la subsidiarele sale de asigurari catre compania-mama. AIG a lucrat impreuna cu oficialii new-yorkezi la sfarsitul saptamanii trecute ca sa isi consolideze capitalul, in conditiile in care agentiile de evaluare financiara ameninta sa coboare ratingul AIG.

Cotatia actiunilor AIG a coborat cu 55,6%, la 5,39 dolari, dupa ce anterior cazuse pana la 3,50 dolari, scrie Reuters.

Paterson a spus ca a lucrat cu reprezentantii AIG in incercarea de a salva locuri de munca la New York, unde AIG are 6.000 de angajati si 8.600 in intregul stat. Guvernatorul new-yorkez a mai spus ca planul a fost elaborat cu grija, astfel incat sa nu creeze niciun fel de riscuri pentru contribuabilii new-yorkezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri