Ratingul companiei de asigurari American International Group (AIG) a fost coborat de catre cele trei, cele mai mari agentii de rating din lume, acestea avertizand ca decizii similare ar mai putea fi luate in viitorul apropiat, arata Reuters.
Decizi survine pe fondul incercarilor AIG de a face rost de finantari, din cauza problemelor generate de criza creditelor, care a dus la falimentul bancii Lehman Brothers.

Agentia de evaluare Moody's Investors Service a coborat ratingul AIG la “A2” de la “Aa3”. Standard & Poor's Ratings Services a coborat, de asemenea, ratingul companiei americane de asigurari, la “A-“ de la “AA-“ iar Fitch Ratings a luat aceeasi decizie, ratingul AIG fiind acum “A”, de la “AA-“, conform NewsIn.

Anunturile au fost facute dupa ce guvernatorul New York-ului a anuntat ca i se va permite companiei de asigurari sa aiba acces la finantari de 20 miliarde dolari.

Compania a afisat pierderi de 18 miliarde dolari in total, in ultimele trei trimestre, ca urmare a garantiilor pe care le-a acordat pe baza valorilor mobiliare legate de ipoteci.

De asemenea, JPMorgan si Goldman Sachs ar putea acorda AIG un credit sindicalizat de 70 sau 75 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri