Numarul americanilor care au inaintat cereri pentru ajutor de somaj a crescut brusc cu 10.000, saptamana trecuta, in contextul in care uraganul Gustav ce a lovit Golful Mexic a dus la reducerea numarului locurilor de munca, a anuntat Departamentul Muncii, arata Reuters, citat de NewsIn.
Cererile initiale de ajutor de somaj au crescut la o rata ajustata sezonier de 455.000 in timpul saptamanii incheiata pe 13 septembrie, fata de 445.000 de cereri inregistrate saptamana anterioara. Analistii chestionati de Reuters estimasera, saptamana trecuta, o scadere a cererilor la 440.000.

Intre timp, numarul cererilor continue - persoanele ce primesc in continuare ajutor de somaj dupa incheierea saptamanii initiale de acordare a acestuia - a scazut cu 55.000, la 3,48 milioane persoane, in saptamana incheiata pe 6 septembrie, ultimul interval pentru care Departamentul Muncii a relevat rapoartele. Numarul cererilor continue crescusera anterior cu 129.000.

Analisti estimasera ca numarul cererilor continue va ramane neschimbat fata de nivelul de 3,53 milioane cereri inregistrate in saptamana incheiata pe 30 august, cel mai mare nivel al ultimilor patru ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri