Economia Rusiei va creste cu 8% in 2008 si rubla va ramane stabila, conform vicepremierului rus Aleksandr Jukov, citat de Reuters.
Oficialul a subliniat ca nu este exclus ca gvernul rus sa foloseasca o parte din banii aflati in fondul de rezerva al tarii pentru sprijinul pietei de capital.

Anterior, ministrul finantelor, Aleksei Kudrin, declarase ca situatia de pe piata ruseasca de capital nu este atat de rea incat sa fie nevoie de folosirea fondurilor de rezerva ale tarii, conform NewsIn.

Recentele turbulente de pe pietele financiare rusesti, unde actiunile s-au ieftinit cu aproape 60% incepand din mai, si problemele sectorului bancar nu au afectat pana acum economia Rusiei, care a crescut cu aproape 7% pe an.

Pietele de capital sunt relativ lipsite de importanta pentru majoritatea rusilor, care in general nu au actiuni si nici nu contribuie la fonduri private de pensii.

Totusi, situatia s-ar putea insa schimba dramatic daca rusii ingrijorati, care isi amintesc foarte bine cum si-au pierdut economiile in crizele anterioare, incep sa isi scoata banii din banci.

Ministerul rus de finante si banca centrala au anuntat ca sustin sistemul bancar prin ajutoare de stat de zeci de miliarde de dolari, dar unii analisti de pe piata spun ca exista un risc ca bancile straine sa-si retraga pur si simplu banii din Rusia, ca sa isi indeplineasca obligatiile de acasa.

De asemenea, analistii estimeaza ca investitorii au scos aproape 36 de miliarde de dolari din Rusia de la inceputul lui august, cand scurtul razboi cu Georgia, corelat cu ieftinirea petrolului si cu turbulentele financiare internationale a transformat actiunile rusesti dintr-un bun dorit intr-un activ toxic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri