Parlamentul European (PE) cere Comisiei Europene (CE) sa propuna un cadru clar de reglementare a activitatii fondurilor de investitii cu grad ridicat de risc si a celor cu capital privat, potrivit PE.
Reglementarile ar trebui sa contina prevederi legate de "transparenta si stabilitate financiara", ca si masuri de supraveghere a agentiilor de evaluare financiara", arata documentul oficialilor de la Bruxelles.

PE cere, totodata, o prevenire a "dezmembrarilor de active" la companiile de care sunt interesati investitorii si un sistem de reglementare a datoriilor excesive si a conflictelor de interese.

"Transparenta este o conditie esentiala pe care se bazeaza increderea investitorilor si intelegerea produselor financiare complexe", precizeaza documentul CE si adauga ca este nevoie de armonizare in activitatea din sectorul bancar, in vederea diminuarii riscurilor de pe pietele financiare.

Parlamentul European mai cere, de asemenea, o crestere a transparentei referitoare la remuneratia managerilor si o mai buna informare a populatiei cu privire la felul in care sunt folositi banii din fondurile de pensii si din companiile de asigurari si la riscurile asociate investitiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri