Grupul petrolier austriac OMV a anuntat ca a vandut 9,6% din actiunile detinute in Mol, dupa ce a renuntat la o oferta de preluare a companiei ungare, arata Reuters, citat de NewsIn.
Grupul austriac a vandut 10 milioane de actiuni ale Mol catre banca germana Bayerische Hypo- und Vereinsbank, in cadrul unui contract de rascumparare.

Tranzactia reduce participatia OMV in grupul Mol la 11,7%, de la 21,3%. Statutul Mol limiteaza exercitarea drepturilor de vot la 10%. Deoarece Bayerische detine acum o astfel de participatie,OMV ar putea sa isi mareasca influenta in cadrul intalnirilor cu actionarii, cu sprijinul bancii si a altor actionari.

"Aceasta este important pentru abrobarea proiectelor care necesita votul a trei sferturi din actionari", a anuntat Jozsef Miro, analist al Erste Bank. "Este foarte probabil ca Mol sa sustina ca grupurile OMV si Bayerische actioneaza concertat, ceea ce va duce la dezbateri legale", a adaugat acesta.

OMV a retras, in august, oferta de 23 miliarde dolari destinata preluarii companiei Mol, anuntand ca termenii impusi de Uniunea Europeana sunt prea drastici pentru o astfel de actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri