Presedintele american George W. Bush a declarat marti ca economia americana depinde de o actiune decisiva din partea guvernului de tipul planului de salvare a sectorului financiar, avertizand ca in caz contrar consecintele ar putea fi "dureroase si de durata", relateaza Reuters.
"Ii asigur pe cetatenii nostri si pe cetatenii din intreaga lume ca acesta nu este sfarsitul procesului legislativ", a declarat Bush dupa ce Camera Reprezentantilor a respins in ajun planul administratiei in valoare de 700 de miliarde de dolari. "Suntem intr-un moment critic pentru economia noastra si avem nevoie de legislatia care sa rezolve situatia activelor neperformante care sa permita economiei americane sa se miste din nou", a afirmat seful Casei Albe.

"Daca natiunea noastra continua in aceasta directie, consecintele economice vor fi dureroase si de durata", a declarat presedintele american, scrie NewsIn.

George W. Bush a mai spus, potrivit AFP, ca eforturile in vederea adoptarii planului de salvare a sistemului financiar american continua. "Realitatea este ca suntem intr-o situatie urgenta ale carei consecinte sunt mai grave cu fiecare zi ce trece, daca nu actionam", a avertizat Bush. "Administratia mea va continua sa conlucreze strans cu liderii celor doua partide" din Congres, republican si democrat, a adaugat seful Casei Albe.

Planul Paulson, care prevede cumpararea de catre stat a activelor neperformante ale bancilor, a fost respins luni de Camera Reprezentantilor cu 228 de voturi la 205, in conditiile in care doua treimi dintre reprezentantii republicani au votat impotriva administratiei.

Respingerea planului, care a avut un efect de soc, a determinat prabusirea indicilor bursieri Dow Jones si Nasdaq pana la maxime istorice, avand drept consecinta adancirea crizei financiare pe plan mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri