Agentia de evaluare financiara Fitch a anuntat vineri ca a coborat ratingurile statelor baltice Estonia, Letonia si Lituania, si ca a mentinut perspectivele negative, din cauza ingrijorarilor legate de actualele deficite de cont curent ale celor trei tari, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Fitch a coborat ratingurile pe termen lung in valuta de la 'A-' la 'A' pentru Estonia, de la 'BBB+' la 'BBB' pentru Letonia si de la 'A' la 'A-' pentru Lituania.

"Coborarea ratingurilor statelor baltice reflecta riscul ca deteriorarea mediului economic si financiar din Europa sa impuna o ajustare macroeconomica mai costisitoare in statele baltice, avand in vedere deficitele mari de cont curent", a declarat directorul petru ratinguri suverane europene din cadrul Fitch, Edward Parker.

Fitch a adaugat intr-un comunicat ca "riscul unei recesiuni profunde si prelungite nu poate fi complet eliminat, marind posibilitatea unor socuri economice si financiare".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri