Premierul bulgar Serghei Stanisev a spus ca sistemul financiar bulgar este "stabil" si ca nu este nevoie de o majorare a plafonului de garantii pentru depozitele bancare ale populatiei, relateaza AFP.
Depozitele din Bulgaria sunt garantate in prezent pana la o limita de 40.000 de leva, adica 20.450 de euro.

"Oamenii nu trebuie sa se ingrijoreze cu privire la posibilele efecte negative ale crizei financiare internationale asupra sistemului bancar bulgar", a declarat premierul bulgar, citat de NewsIn.

"Bancile sunt stabile si au rezerve importante, iar depozitele sunt in mare parte garantate, deci nu exista nicio amenintare imediata", a adaugat Stanisev, dupa o reuniune de miercuri cu seful bancii centrale si cu ministrul bulgar al finantelor.

Marti, ministrii de finante ai tarilor din UE au ajuns la un acord referitor la majorarea plafonului minim de garantare pentru depozitele bancare ale populatiei, de la 20.000 la 50.000 de euro, in cazul in care bancile dau faliment.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri