Profitul net al grupului american General Electric (GE) a scazut cu 22% in al treilea trimestru, in linie cu estimarile revizuite ale companiei, pe fondul impactului negativ al crizei creditelor asupra diviziei financiare, informeaza Reuters.
Profitul companiei a fost afectat de reducerea cu 33% a profitului inregistrat de divizia GE Capital.

"Putem indeplini obiectivele financiare pentru anul 2008, pe care le-am revizuit pe 25 septembrie", a spus directorul executiv al companiei, Jeff Immelt. Noile estimari prevad o reducere a profitului anual cu pana la 12%.

Castigurile companiei s-au redus in al treilea trimestru la 4,31 miliarde dolari (0,43 centi/actiune), fata de aceeasi perioada a anului 2007, cand castigurile au fost de 5,56 miliarde dolari (0,54 centi/actiune), in timp ce veniturile GE au crescut cu 11,1%, la 47,23 miliarde dolari.

"Rezultatele financiare sunt bune, desi nu sunt total linistitoare"
, a apreciat vicepresedintele companiei de consiliere financiara, Huntington Asset Advisors din Cincinnati, Peter Sorrentino, scrie NewsIn.

General Electric are peste 9.000 de angajati in Europa si are facilitati de productie in Franta, Germania, Austria, Spania si Ungaria. In Romania, Bulgaria si Republica Moldova, compania a inregistrat, in 2007, vanzari de circa 400 mil. dolari si estimeaza ca in acest an vanzarile vor depasi aceasta cifra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri