Statul belgian va injecta 3,5 miliarde euro pentru a sustine grupul KBC, ale carui titluri s-au depreciat semnificativ in ultimele saptamani, institutia avand o prezenta importanta in Europa de Est, relateaza AFP.
KBC, cu o prezenta puternica in nordul Belgiei si in tarile emergente din Europa Centrala, "va emite actiuni in valoare de 3,5 miliarde euro pentru guvernul belgian, in contextul initiativelor similare luate la nivel mondial", a indicat KBC in cadrul unui comunicat, dupa doua zile de discutii cu reprezentantii guvernului.

Actiunile emise pentru statul belgian nu ofera drept de vot, insa statul va avea reprezentanti in consiliul de administratie, care vor avea "drept de aprobare" privind unele decizii strategice, potrivit NewsIn.

KBC vrea sa utilizeze 2,25 miliarde euro pentru a consolida activitatea bancara si 1,25 miliarde euro pentru activitatea diviziei de asigurari. Oficialii KBC au dat asigurari ca banca nu se confrunta cu probleme de lichiditate sau solvabilitate.

Titlurile bancii s-au prabusit in ultimele saptamani la bursa din Bruxelles, KBC fiind singura banca importanta din Belgia care nu beneficiase de sprijinul guvernului sau al unei institutii straine pentru a face fata crizei financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri