Ministerul rus al economiei a revizuit in scadere estimarile de crestere economica pentru 2008, dupa ce a luat in calcul impactul crizei financiare mondiale si ieftinirea petrolului.
Chiar daca statisticile indica o accelerare a cresterii economice la un ritm anual de 7,6% in septembrie, ministerul rus al economiei estimeaza ca Rusia a avut o crestere economica de 7,1% in trimestrul al treilea, comparativ cu aceeasi perioada din 2007.

Acesta ar fi cel mai lent ritm din ultimii doi ani si jumatate si marcheaza o temperare fata de rata de 7,5% din perioada cuprinsa intre aprilie si iunie.

“Inrautatirea situatiei in ceea ce priveste lichiditatile de pe pietele financiare mondiale, de la sfarsitul verii si inceputul toamnei acestui an, a determinat o majorare a iesilor de capital din Rusia”, atrage atentia ministerul rus al economiei.

“Din august, ieftinirea resurselor naturale s-a accelerat, mai ales in ceea ce priveste titeiul, iar scaderea cererii, atat pe plan intern, cat si international, a determinat o incetinire a cresterii economice”, explica oficialii rusi.

Ministerul rus al economiei a mai anticipat ca si in trimestrul al patrulea va fi o crestere economica moderata si a aratat ca, per ansamblu, economia ar putea creste cu 7,3% in 2008.

Acest nivel reprezinta o revizuire in jos a estimarilor anterioare de 7,8%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri