Un lider al organizatiei neguvernamentale Transparency International (TI), Barry O\'Keefe, a declarat ca existenta coruptiei in cadrul institutiilor financiare a avut un "rol semnificativ" in declansarea actualei crizei financiare.
"Coruptia a jucat un rol foarte important in criza subprimelor care a provocat actuala criza", a declarat O'Keefe, presedinte al Conferintei internationale anticoruptie (IACC), o filiala a TI, intr-o conferinta de presa sustinuta la Atena, conform AFP, citat de NewsIn.

Bancile si institutiile financiare "erau cu siguranta la curent cu lipsa unei evaluari corecte" a veniturilor si patrimoniului celor care au facut aceste imprumuturi cu grad ridicat de risc, a declarat acest fost judecator australian. "A minti in legatura cu chestiuni legate de bani inseamna comite o frauda", a subliniat el.

Cititi si Presedintele Romaniei: Criza financiara de la nivel mondial a fost generata de coruptie.


O'Keefe si-a exprimat dorinta ca justitia americana sa ii traga la raspundere pe cei responsabilii pentru aceasta situatie, "din cadrul unui anumit numar de institutii financiare" si a cerut o ancheta cu privire la rolul agentiilor de rating a institutiilor financiare.

El a criticat unele tari pentru ca au inregistrat progrese in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei, vorbind despre Italia, Coreea, Slovenia si Letonia, pentru ca "au dizolvat agentiile de lupta impotriva coruptiei".

Alaturi de presedinta TI, Huguette Labelle, O'Keefe urmeaza sa modereze de joi pana duminica la Atena cea de-a 13-a Conferinta internationala anticoruptie, la care vor participa circa 1.400 de persoane. Aceasta Conferinta, care se organizeaza din doi in doi aniva fi consacrata importantei combaterii coruptiei in contextul incalzirii climatice si gestionarii resurselor naturale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri