Fondul Kohlberg Kravis Roberts a anuntat ca amana oferta publica initiala (IPO) la Bursa din New York, programata initial pentru acest an, dupa ce fondul privat american a anuntat ca turbulentele financiare au provocat mari pierderi unei investitii listate la Bursa din Amsterdam, scrie Financial Times.
Din cauza marii incertitudini, lipsei de transparenta si “secetei” de lichiditati din sistemul financiar, KKP a declarat ca nu poate fi sigura de cat de rau vor afecta afacerile companiei ultimele caderi din economia globala si pietele financiare.

KKR a anuntat ca a amanat planul recent pentru compania mama de a se lansa la Bursa din New York prin fuziunea cu fondul listat la Bursa din Amsterdam, numit KKR Private Equity Investors (KPE).

Fuziunea si listarea nu va avea loc inainte de 2009, dupa ce KKR finalizeaza procesul de evaluare de la sfarsitul anului.

“Sursele de lichiditate nu vor fi singurele dificultati, dar, de asemenea, imposibil de obtinut in mediul curent al pietelor”, a avertizat KKR.

“Situatia pietelor poate, de asemenea, avea un impact negativ asupra altor aspecte ale afacerii, operatiuni, investitii si perspective ale KPE si Parteneriatului de Investitii, intr-un mod in care nu este prevazut”.

KPE a devenit capul de afis pentru performantele dezolante ale unui sir de fonduri private de investitii listate in Europa si Statele Unite, multe dintre ele confruntandu-se cu intrebari serioase despre sistemul financiar de care depind fiecare.

Fondul listat la Amsterdam a anuntat ca accepta sa amortizeze suma de aproape 1 miliard dolari in noua luni. Valoarea actiunilor a scazut de la 4,98 miliarde dolari sau 24,36 dolari per actiune, cat era la sfarsitul anului trecut, la 3,86 miliarde dolari sau 18,85 dolari per actiune la sfarsitul lui septembrie.

In timpul verii, compania a suferit (writedown) reduceri ale valorii contabile ale portofoliului si a redus valoarea invenstitiei din grupul de energie Energy Future Holdings.

Co-fondatorul KKR, George Roberts, a declarat ca “unele dintre investitiile sale se confrunta cu reducerea evaluarii in cel de al treilea trimestru din cauza turbulentelor din pietele globale”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri