Statul belgian va oferi garantii in valoare totala de pana la 240 miliarde euro pentru imprumuturile contractate de bancile Fortis si Dexia, a anuntat miercuri ministrul de finante Didier Reynders, citat de AFP.
"Statul se angajeaza sa ofere garantii de pana la 240 miliarde euro", a spus acesta.

Mai precis, Belgia va oferi bancii Dexia garantii in valoare de circa 90 miliarde euro, in timp ce Franta a anuntat deja ca va garanta imprumuturi in valoare de 55 miliarde dolari si Luxemburgul va oferi alte 5 miliarde euro, ducand totalul garantiilor la 150 miliarde euro, potrivit NewsIn.

"Ne-am orientat asupra acelorasi masuri de garantare pentru banca Fortis, cu un plafon de 150 miliarde euro", a mai spus Reynders, ce a subliniat ca "portile raman deschise si pentru alte institutii financiare" din Belgia ce fac apel la mecanism.

In ultimele saptamani, Belgia a oferit finantare bancii belgiene KBC, grupului belgiana-olandez Fortis si bancii franco-belgiene Dexia, alaturi de celelalte guverne implicate, precum si asiguratorului Ethias, valoarea totala fiind de 19,9 miliarde euro, a mai spus Reynders.

Statul belgian a fost printre primele din Europa ce au intervenit pentru salvarea de la faliment a institutiilor financiare cu un rol important in economia tarii, ce riscau sa fie doborate de criza financiara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri