Perspectivele de crestere economica s-au deteriorat in ultima luna, si tarile dezvoltate se indreapta catre prima comprimare a economiilor de la cel de-al Doilea Razboi Mondial, astfel incat economiile dezvoltate vor intra in recesiune in anul 2009, a anuntat Fondul Monetar International (FMI).
FMI estimeaza in prezent pentru 2009 o crestere economica mondiala de 2,2%, nivel revizuit in scadere cu 0,8 puncte procentuale fata de previziunea din octombrie. In timp ce eforturile guvernului de a limita impactul crizei au fost de ajutor, au fost necesare mai multe masuri, a precizat Fondul.

"Conditiile din piete incep sa raspunda la actiunile de politica monetara, insa in ciuda implementarii rapide, tensiunile financiare ar putea fi in octombrie mai adanci si mai extinse decat estimam", a mai anuntat FMI in cadrul unui comunicat.

"Este o nevoie clara de stimuli macroeconomici suplimentari fata de cei anuntati pana in prezent. Ar trebui sa se profite de posibilitatea de coborare a dobanzii de politica monetara", a mentionat FMI.

FMI estimeaza ca economia Statelor Unite se va comprima cu 0,7% in anul viitor, dupa ce previziunile din octombrie indicau o crestere economica de 0,1%. In tarile din zona euro, economia va scadea, probabil, cu 0,5% in 2009, fata de previziunea anterioara, in care FMI miza pe o crestere de 0,2%. FMI mai prevede a scaderea a economici britanice cu 1,3% in 2009.

Pentru economiile emergente si in curs de dezvoltare, FMI estimeaza o crestere de 5,1%, nivel mai mic cu 1 punct procentual fata de previziunea din octombrie, in parte din cauza scaderii preturilor la marfuri. In timp ce ieftinirea ajuta la temperarea inflatiei in tarile bogate, afecteaza exportatorii de marfuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri