Ministrul francez al agriculturii, Michel Barnier, a anuntat ca statul va oferi agricultorilor ajutoare de aproape 250 milioane euro, in cadrul unui plan guvernamental de urgenta, in contextul in care sectorul traverseaza o grava criza, relateaza AFP.
In special ciobanii vor beneficia de un ajutor de 50 milioane euro, "pentru a compensa daunele economice provocate de masurile luate pentru stoparea febrei catarale", precizeaza comunicatul ministerului, realizat cu ocazia unei intruniri a ministrului cu organizatiile agricole.

Circa 75 milioane euro sunt destinati imbunatatirii situatiei financiare a exportatorilor agricoli, in special a producatorilor de animale.

Guvernul prevede, de asemenea, 75 milioane dolari pentru reducerea costurilor energetice ale exploatarilor agricole, ce au crescut de la inceputul anului din cauza scumpirii petrolului in prima parte a anului.
Planul va fi finantat in limita a 204 milioane euro din fonduri nationale si europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri