Constructorul rus de conducte TMK negociaza cu bancile de stat refinantarea datoriei din achizitia pentru 1,2 miliarde dolari a activelor americane ale IPSCO, a spus directorul general adjunct Vladimir Smatovici, intr-un interviu acordat Reuters prin telefon.
TMK, cel mai mare producator rus de conducte de otel pentru sectorul petrolier si de gaze naturale, a diminuat deja cu 50% creditul sindicalizat de 1,2 miliarde dolari pe care l-a obtinut in mai, prin intermediul unei emisiuni de euroobligatiuni de 600 milioane dolari, anunta NewsIn.

Smatovici a adaugat ca ar vrea sa refinanteze si o datorie de 3 miliarde ruble (109,4 milioane dolari), scadenta in martie 2009, ca si o emisiune de euroobligatiuni de 300 milioane dolari, cu termenul in septembrie.

Oficialul TMK a spus ca negocierile se deruleaza cu patru din primele cinci banci rusesti, dar nu a precizat care sunt acestea. Smatovici a refuzat, totodata, sa precizeze la cat se cifreaza finantarea pe care compania incearca sa o obtina de la stat.

Banca publica VEB, sau Vnesheconombank, a fost aleasa de Kremlin sa distribuie un pachet de salvare de 50 miliarde dolari, care sa ajute companiile rusesti sa refinanteze pana la sfarsitul lui 2009 credite de 120 miliarde dolari contractate in Occident.

TMK a obtinut un imprumut de 201 milioane dolari de la o alta banca publica, VTB, pentru finantarea operatiunilor si ca sa ofere capital suplimentar celor trei fabrici principale din Rusia.

Severstal, alta companie siderurgica din Rusia, a aratat ca este in negocieri cu reprezentantii VEB, pentru refinantarea a 75% din obligatiunile de 325 milioane dolari ce ajung la maturitate in februarie 2009.
TMK este prezenta si pe piata romaneasca, prin subsidiara TMK-Artrom listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri