Islanda urmeaza sa primeasca din partea Finlandei, Suediei, Norvegiei si Danemarcei un credit total de 2,5 miliarde dolari, destinat stabilizarii economiei, a anuntat miercuri un oficial finlandez, informeaza Reuters.
Oficialul a declarat ca imprumutul de 631 milioane dolari din partea Norvegiei, anuntat prima data in 3 noiembrie, a fost inclus in suma. Celelalte state nu au decis inca asupra cuantumului sprijinului financiar, scrie NewsIn.

Oficialii norvegieni au refuzat sa comenteze, dar au anuntat ca vor publica un comunicat de presa in cursul zilei de miercuri. Un oficial al ministrului de finante din Suedia nu a fost disponibil pentru comentarii.

Islanda a fost puternic afectata de criza financiara globala, motiv pentru care a obtinut promisiunea acordarii unui ajutor financiar de 2 miliarde dolari de la FMI. Tranzactia a fost amanata, insa, in mod repetat, din cauza unor dispute cu unii creditori europeni, printre care Olanda si Marea Britanie, referitoare la depozitele cetatenilor acestor state la bancile islandeze din strainatate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri