Turkmenistanul are nevoie de parteneriate cu companii energetice straine pentru a-si exploasta enormul potential de gaz, a apreciat la Ashabad, coordonatorul pentru diplomatie energetica americana in Eurasia, Steven Mann, citat de AFP.
"2009 este momentul cand Turkmenistanul trebuie sa se alature succeselor energetice din Eurasia. Si, fara exceptie, cele mai mari proiecte din lume (...) sunt proiectele nergetice care au fost puse in aplicare de parteneriate stranse intre un guvern national si companii multinationale", a declarat Mann la o conferinta anuala despre pretrol si gaz in Turkmenistan.

El a remarcat de asemenea ca aceasta fosta republica sovietica din Asia Centrala are "un enorm potential, dar si provocari", zacamintele sale de gaz neexploatate fiind dificil de pus in valoare, potrivit NewsIn.

In acest context, ar fi "cu adevarat pozitiva crearea parteneriatelor internationale pentru a dezvolta aceste resurse". "Aceasta este calea succesului pentru Turkmenistan. Si de aceea, Statele Unite vad calea viitoare a unei cooperari prietenesti", a declarat Steven Mann.

Turkmenistanul se deschie lent catre lumea exterioara de la venirea la putere, in februarie 2007, a lui Gurbanguli Berdimuhamedov, care i-a succedat lui Saparmurat Niazov, lider excentric si izolat.

Occidentul, Rusia si China si-au dublat eforturile pentru a obtine contracte cu fosta republica sovietica extrem de bogata in gaz.

Compania de consultanta Gaffney, Cline & Associates, angajata de Guvernul turkmen, evalueaza in prezent rezervele tarii, si a clasat deja unul dintre zacamintele turkmene, South
Iolotan-Osman, drept al patrulea sau al cincilea ca dimensiuni din lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri