Guvernul rus va scadea din ianuarie rata impozitului pe profit, ca sa ajute companiile sa depaseasca criza financiara cea mai grava a ultimilor zece ani, a spus premierul Vladimir Putin, citat de Bloomberg.
Rata va fi diminuata cu 4 puncte procentuale, de la nivelul actual de 24%, cu incepere din ianuarie 2009, ceea ce va lasa la dispozitia firmelor 400 miliarde ruble (15 miliarde dolari), a declarat Putin, la congresul anual de la Moscova al partidului de guvernare Rusia Unita. "Banii acestia vor folosi economiei", a spus premierul rus.

Impozitul pe profit al companiilor mici va fi coborat la 5%, de la 15%, iar returnarea mai rapida a taxei pe valoarea adaugata (TVA) va deveni, de asemenea, o prioritate.

Companiile rusesti fac eforturi sa acceseze finantare, dupa ce pietele de credit au fost afectate de incetinirea cresterii economice de pe plan mondial, chiar daca guvernul a adoptat un pachet de 200 miliarde dolari de sustinere a lichiditatii.

Banca Mondiala (BM) a anuntat saptamana aceasta ca a revizuit in jos estimarile sale pentru cresterea economica din 2009 a Rusiei, de la 6,5% la 3%.

"Aspectul pozitiv al acestei initiative este ca nu discutam despre bani dati de guvern, ci de o masura care va ajuta pe toata lumea", a spus economistul Tatiana Orlova, de la subsidiara moscovita a ING.

"Decizia ajuta si companiile mici care au avut dificultati in ceea ce priveste accesul la pachetul guvernamental de sustinere", a adaugat Orlova.

Intarzierile totale la plata salariilor de catre companii au urcat cu 33% in octombrie, la 4 miliarde ruble, potrivit datelor din 1 noiembrie ale Serviciului federal de statistica al Rusiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri