Citigroup Inc, odata banca americana cu cea mai mare valoare de piata, a coborat pe locul al cincilea, fiind depasita de U.S. Bancorp, banca cu active de opt ori mai mica.
Capitalizarea Citigroup a scazut ieri pana la 42,2 miliarde dolari, dupa ce actiunile s-au depreciat cu 7,3%, la un minimum al ultimilor 13 ani, de 7,75 dolari/actiune. In tranzactionarile matinale, valoarea de piata a Bancorp era de aproape 44 miliarde dolari, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Celelalte banci americane ce depasesc acum Citigroup din punct de vedere al capitalizarii sunt JPMorgan Chase &Co, Wells Fargo & Co si Bank of America Corp.

Valoarea de piata maxima a Citigroup a fost de 270 miliarde dolari, la sfarsitul anului 2006. Citigroup este sub presiune din cauza acumularii de pierderi din ipoteci si din instrumente complexe de creditare si a anuntat luni ca si-a propus sa faca 52.000 de disponibilizari pana la inceputul anului viitor.

Miercuri, un analist din cadrul Fox-Pitt Kelton a spus ca banca ar putea inregistra pierderi din deprecierea activelor de 3 miliarde dolari in al patrulea trimestru. Citigroup a anuntat ca va cumpara active in valoare de 17,4 miliarde dolari, detinute de vehiculele de investitii structurate pentru care a oferit consultanta.

Citigroup detinea, la sfarsitul lunii septembrie, active in valoare de 2.050 miliarde dolari, in timp ce U.S. Bancorp avea, in acelasi moment, active de 247,1 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri