BHP Billiton a renuntat la oferta ostila de 66 miliarde dolari pentru preluarea companiei miniere Rio Tinto Ltd, din cauza blocajului de pe piata creditelor si a scaderii drastice a cererii pentru materii prime, relateaza Reuters.
In urma anuntului, titlurile BHP s-au apreciat cu peste 20% la bursa din Londra, in timp ce cotatia actiunilor Rio Tinto a scazut cu aproximativ 40%, potrivit NewsIn.

Directorul executiv al BHP, Marius Kloppers, a declarat ca turbulentele de pe piete si ieftinirea marfurilor au dus la scaderea atractivitatii fuziunii dintre producatorii de minereu de fier, aflati pe locurile doi si trei in lume, in urma companiei braziliene Vale.

BHP a facut in 2007 o oferta de preluare companiei Rio Tinto, in valoare de 140 miliarde dolari, ceea ce ar fi reprezentat a doua tranzactie ca marime din istoria corporatista, in urma preluarii firmei Mannesmann de catre operatorul de telefonie Vodafone, in 2000.

"Ne deschidem mult multe posibilitati prin renuntarea la aceasta fuziune", a spus Kloppers, amintind de intentia grupului de a continua expansiunea in sectorul minier din Australia, printr-o investitie de 4,8 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri