Barack Obama l-a numit pe Peter Orszag in functia de director pentru buget al Casei Albe, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Orszag este in prezent presedintele biroului pentru buget al Congresului.
Obama, care va prelua functia la 20 ianuarie, l-a numit pe Rob Nabors director adjunct al Biroului pentru Management si Buget.

"In aceste vremuri dificile, reforma bugetului nu este o optiune. Este o cerinta", a spus Obama. El a adaugat ca va cere echipei sale economice "sa gandeasca si sa actioneze altfel" in fata marilor probleme economice. Obama i-a calificat pe cei doi oficiali drept "functionari cu un talent iesit din comun".

Potrivit AFP, misiunea biroului pentru buget al Casei Albe este sa-l asiste pe presedinte in gestionarea bugetului Statelor Unite si sa supervizeze administrarea sa in agentiile guvernamentale legate de puterea executiva. Orszag va evalua deci cheltuielile viitoarei administratii si va propune, daca va fi necesar, reduceri bugetare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri