Oficialii lantului de magazine Woolworths au solicitat intrarea companiei in administrare speciala, punand in pericol mii de locuri de munca, in ciuda eforturilor guvernamentale de salvare.
Grupul de retail, ce a deschis primul magazin in Marea Britanie in urma cu aproape 100 de ani, a acumulat datorii de 385 milioane lire sterline. Cele 800 de magazine se vor deschide joi conform programului, insa multe dintre ele sunt asteptate sa se inchida definitiv dupa Craciun, conform Times Online, citat de NewsIn.

Decizia de a trece sub administrare speciala a fost luata in ciuda interventiei guvernului, cu scopul de a salva locurile de munca pentru cei aproape 30.000 de angajati ai Woolworths.

Baroneasa Vadera, ministru in cadrul Departamentului pentru Afaceri, a solicitat bancilor ce se aflau in tratative cu Woolworths sa reia negocierile pentru a incerca sa salveze grupul de la faliment.

GMAC, bratul financiar al General Motors, si Burdale, o divizie in cadrul Bank of Ireland, ce purtau negocieri cu Woolworths in numele a opt creditori, au fost contactate. Vadera a mai luat legatura cu oficialii Barclays, in incercarea de a mentine magazinele deschise in perioada Craciunului.

Administrarea speciala se refera la magazinele Woolworths si EUK, o afacere de distributie de DVD-uri. 2Entertain, o companie cu capital mixt creata alaturi de BBC, ce se ocupa cu vanzarea de DVD-uri, nu este sub administrare speciala.

Pensionarii grupului au, de asemenea, de suferit. Fondul de pensii al Woolworths inregistraza un deficit de 100 milioane lire sterline. Woolworths s-a angajat sa plateasca 50 milioane de lire sterline administratorilor fondului, din vanzarea 2Entertain catre BBC, pentru circa 100 milioane lire. Pensionarii si angajatii actuali ai celor doua afaceri aflate in impas trebuie sa stea in rand cu ceilalti creditori pentru a-si primi banii.

Consiliul Woolworths, din care face parte si David Simons, presedintele Littlewoods Direct, se confrunta cu riscul unei actiuni in instanta din partea actionarului majoritar, Ardeshir Naghshineh, care detine 10% din Woolworths si care ar pierde milioane de lire sterline in caz de faliment. Acesta a trimis marti un e-mail consiliului, in cadrul caruia a amenintat cu trimiterea in judecata in cazul in care grupul va fi pus sub administrare speciala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri