Casa Alba a lasat sa se inteleaga ca ar putea extinde ajutorul acordat industriei auto dincolo de cele 25 miliarde dolari aprobate, in conditiile in care reprezentantii General Motors (GM), Chrysler si Ford cer pana la 34 miliarde dolari, ca sa evite falimentul, relateaza AFP.
Administratia Bush declara pana in prezent ca ajutorul pentru cele trei mari companii auto ar trebui sa provina din cele 25 miliarde dolari aprobate deja de Congres in septembrie, dar care inca nu au fost distribuite companiilor.

In plina criza, General Motors, Chrysler si Ford au facut marti un nou efort ca sa obtina un ajutor public, dupa ce au prezentat planuri de reducere a costurilor si de adaptare a productiei la cerintele pietei. Reprezentantii companiilor producatoare auto au cerut un ajutor care, cumulat, se cifreaza la 34 miliarde dolari, anunta NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Dana Perino, a spus, insa, ca administratia vrea sa isi aloce timpul necesar, ca sa analizeze planurile prezentate de producatorii auto.

Dar, intrebata daca nu exclude posibilitatea ca ajutorul sa depaseasca 25 miliarde dolari, Dana Perino a raspuns: "Nu exclud nimic. Cred ca trebuie sa analizam planurile lor".

Pe de alta parte, presedintele ales al SUA, Barack Obama, a cerut ca un plan de sustinere a industriei auto sa fie corelat cu o evaluare "realista" a evolutiei pietei.

Cu ocazia unei conferinte de presa de la Chicago, Obama s-a pronuntat pentru pastrarea in SUA a unei industrii auto "viabile".

"In acelasi timp, insa, trebuie sa facem astfel incat ajutorul public ce va fi acordat producatorilor auto sa aiba la baza o evaluare realista a evolutiei pietei si a mijloacelor de rentabilizare pe termen lung a intreprinderilor", a spus Obama.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri