EFG Eurobank, al doilea creditor din Grecia, a anuntat ca va lua parte la planul guvernamental de sprijinire a bancilor, menit sa deblocheze creditarea, relateaza Reuters.
"Membrii consiliului director al EFG Eurobank s-au intrunit luni si au decis ca banca sa accepte ajutorul guvernului, urmand sa utilizeze toate cele trei facilitati ale schemei", anunta banca intr-un comunicat.

EFG este a cincea banca ce a luat parte la planul guvernamental de 28 miliarde euro (35,99 miliarde dolari), menit sa ajute la depasirea crizei financiare, de catre banci. De asemenea, National Bank, Alpha Bank si bancile mai mici ATE si Proton Bank au anuntat ca vor lua parte la schema, anunta NewsIn.

La mijlocul lunii octombrie, statul grec a anuntat un plan guvernamental de 28 miliarde euro, constand in garantii de stat, preluari de participatii si actiuni pentru cresterea lichiditatii, ca sa ajute sistemul bancar sa depaseasca actuala criza a creditelor si sa limiteze impactul asupra economiei reale.

Multe banci grecesti s-au extins puternic in ultimul deceniu in sud-estul Europei, inclusiv in Romania, unde sunt prezente National Bank of Greece (NBG) - care controleaza Banca Romaneasca, Eurobank EFG (Bancpost), Alpha Bank, Piraeus Bank, Emporiki Bank, Marfin si ATEbank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri