Standard & Poor\'s (S&P) a coborat de la \'pozitiva\' la \'stabila\' perspectiva ratingului Lukoil, ca urmare a deteriorarii conditiilor din industria petroliera a Rusiei, potrivit unui comunicat al agentiei de rating.
Standard & Poor's a confirmat, totodata, ratingul 'BBB-' pentru credite pe termen lung al companiei petroliere si calificativul national 'ruAA+'.

"Revizuirea perspectivei reflecta deteriorarea conditiilor din industria petroliera a Rusiei, ceea ce lasa posibilitati restranse de imbunatatire pentru Lukoil, in decurs de 12-18 luni, la nivelul actual de rating", a declarat analistul Elena Anankina, de la S&P.

Ratingurile S&P se bazeaza pe estimari pe termen mediu pentru pretul petrolului. Cu toate acestea, pe termen scurt, impactul declinului rapid al pretului petrolului asupra profiturilor si lichiditatii Lukoil va fi accentuat de accesul redus la lichiditate si de preturile mici ale produselor de pe piata interna, in conditiile in care clientii de pe acest segment au acces restrans la lichiditate.

Deteriorarea mediului din Rusia, reflectata de retrogradarea recenta a tarii, va contribui, de asemenea, la scaderea castigurilor si a lichiditatii companiei petroliere.

"Desi estimam ca rezultatele financiare ale Lukoil din trimestrul al treilea 2008 vor fi favorabile, in trimestrul al patrulea si la inceputul lui 2009, Lukoil se confrunta cu presiuni semnificative asupra castigurilor si lichiditatii", avertizeaza analistii de la agentia de rating.

Ratingurile Lukoil reflecta, in continuare, statutul companiei ca a doua firma petroliera integrata pe verticala din Federatia Rusa, cu o piata internationala diversificata, cu venituri denominate in dolari, din exporturi, si cu un profil solid de creditare.

Compania rusa este prezenta si pe piata romaneasca, prin subsidiara Lukoil Romania, care detine mai mult de 300 de benzinarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri